بهترین توزیع های لینوکس

بهترین توزیع های لینوکس

من در این مقاله سعی دارم ۵ تا از بهترین توزیع های لینوکس را که خودم امتحان و تست کردم رو بهتون معرفی کنم. اگر قصد دارین که به سیستم عامل لینوکس مهاجرت کنید یا میخواهید یکی از توزیع های لینوکس رو امتحان کنید و…. این مقاله رو از دست ندید ، قبل از هرچیزی باید بگم که ما بهترین توزیع  نداریم و کلا در جهان ما چیزی به نام بهترین نداریم و از این کلمه برای توصیف کاربرد اون سیستم عامل استفاده میکنیم. لطفا اگه توزیع لینوکسی که فکر میکنید توی مقاله جا دارد که بهش اشاره شود یا شاید هم حس میکنید ممکنه به درد دیگران بخوره رو حتما توی قسمت کامنت ها بنویسید تا دیگران هم بتونن استفاده کنند. اما قبل از شروع بریم ببینیم اصلا لینوکس چی هستش؟

لینوکس چیست؟

خیلی ها از شما کسانی که دارید این مقاله رو میخونید احتمالا میدونید که لینوکس چیه ولی خب برای کسایی که نمیدانند یه توضیح کوچولو میدهیم. بر اساس تعریف ویکی‌پدیا، لینوکس (Linux) به خانواده‌ای از سیستم‌های عامل متن-باز و رایگان مبتنی بر کرنل لینوکس گفته می‌شود. کرنل لینوکس یک کرنل سیستم عامل است که نخستین بار در تاریخ 17 سپتامبر 1991 از سوی «لینوس تروالدز» (Linus Torvalds) انتشار یافته است. لینوکس به طور معمول در یک توزیع لینوکس بسته‌بندی می‌شود.

۵- مانجارو (Manjaro)

مانجارو  یکی از توزیع های بر پایه ارچ (Arch) هست ،اگر از ارچ لینوکس استفاده کرده باشید میدونید که نصب کردن اش خیلی پیچیده و گیج کننده است ولی مانجارو اون سختی ها رو برای نصبش نداره و کلا کار باهاش خیلی راحت و آسون هست. تجربه من از مانجارو بد نیست ولی خوب هم نیست، یکی از بزرگ ترین ایراد این سیستم عامل برای من ،باگ های عجیب و غریب اش بود ولی درکل خیلی بد نبود ، به ویژگی هاش میشه به  مصرف کم رم و سی پی یو اشاره کرد و من اینجوری که خوندم انگار مانجارو برای گیم هم مناسب هست ولی من تا حالا باهاش بازی نکردم پس نظری نمیتونم بدم. درکل اگر یه سیستم عامل سریع و روان که بر پایه ارچ باشه لازم دارید که دردسر های نصب ارچ رو نداشته باشه ،مانجارو بهترین گزینه است.

مانجارو

۴- کالی (Kali)

کالی لینوکس یکی ازبهترین توزیع های لینوکس برای هک است که بر پایه توزیع دبیان (Debian) ساخته شده. کالی دارای بیش از ۶۰۰ ابزار مختلف برای حوزه امنیت هک را دارا میباشد. این سیستم عامل خیلی محیط گرافیکی زیبایی داره و هر ابزاری که یه هکر لازم دارد رو میشه گفت این سیستم عامل در خودش جا داده. این لینوکس رو خیلی راحت میتونید شخصی سازی بکنید و یکی از مشکلات کالی این است که خیلی سنگین هستش پس اگر هکر هستید یا میخواین قصد دارید که تبدیل به یک هکر شوید باید یجورایی از کالی یا توزیع های مشابه آن استفاده کنید ولی اگر کاربر عادی هستید یا برای اولین بار میخواید لینوکس نصب کنید، کالی اصلا مناسب شما نیست.

کالی لینوکس

۳- مینت (Mint)

لینوکس مینت بر پایه اوبونتو و دبین ساخته شده. این توزیع سرعت خیلی خوبی داره و بسیار سبکه ولی اگر میخواید سبک تر و سریع تر باشه حتما، محیط دسکتاب ماته (Mate) رو نصب کنید چون از لحاظ عملکرد ، بهتر از محیط های دسکتاپ دیگه است. یکی دیگر از خوبی های مینت اینه که از ریپازیتوری های اوبونتو استفاده میکنه که یعنی به ۳۰،۰۰۰ پکیج دسترسی دارید.  مینت یکی از بهترین توزیع ها برای استفاده خانگی و معمولی هست،  پس اگه سیستم یا لپتاپ خیلی قوی ندارید و سرعت و سبک بودن برای شما خیلی مهمه ، این توزیع میتونه همون چیزی که شما میخوایند باشه.

مینت

 

۲- فدورا (Fedora)

فدورا یک توزیع سبک و خوب برپایه ردهت (Red Hat) است. فدورا تقریبا همون ردهت هستش؛ برای همین بد نیست قبل از هزینه کردن برای ردهت، از فدورای رایگان برای تست استفاده کنید. توزیع فدورا در سال ۲۰۰۳، توسط جمعی از برنامه‌نویسان، تحت عنوان پروژه فدورا ساخته شد. فدورا برای آدم های مبتدی گزینه خوبی هستش ، فدورا از محیط گرافیکی گنوم (Gnome) استفاده میکنه بخاطر همین خیلی رابط کاربری زیبا و دلنشینی دارد ولی به همین دلیل باعث شده یکم سنگین و کند شود. اگه برنامه نویس و یا کاربرد مبتدی هستید فدورا میتونه انتخاب خوبی باشه.

فدورا

۱- اوبونتو (Ubuntu)

اوبونتو مثل خیلی از توزیع های معروف دیگه بر پایه دبین (Debian) است و رابط کاربری پیشفرض این سیستم عامل ، گنوم (Gnome) است و بخاطر همین خیلی ظاهر گرافیکی زیبایی داره ، من در حال حاضر دارم از اوبونتو استفاده میکنم.یکی از ویژگی های اوبونتو این است که  کاربر پسند هست که باعث میشه کاربرای بیشتری رو جذب خودش بکند  . اوایل وقتی که من اوبونتو رو نصب کردم خیلی باگ داشت ولی بعد از چند تا اپدیت دیگه هیچ باگی رو مشاهده نکردم، پس اگه کاربر مبتدی یا حتی یک کاربر حرفه ای هستید اوبونتو براتون بهترین انتخابه چون هم پشتیبانی خوبی داره و زیاد پیچیدگی خاصی نداره و کلا حس خوبی به آدم میده ، از نظر پشتیبانی هم اوبونتو جامع قوی از برنامه نویس ها  و توسعه دهنده ها رو پشتش داره. اگه بخواهید نظر من رو بپرسید میگم بهترین توزیع لینوکس اوبونتو است.

اوبونتو

کلام آخر

توزیع های لینوکس خیلی زیادی وجود داره و نمیشه گفت کدوم بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۲ است. به صورت کلی به سلیقه کاربر مربوط میشه به همین دلیل چند توزیع مختلف رو امتحان و تست بکنید ببینید با کدوم بیشتر حال میکنید ،البته کاربرد رو یادتون نره مثلا کالی لینوکس برای هک و نفوذ خیلی مناسبه ولی برای حوزه های دیگه شاید مناسب نباشد. پس حتما ببنید کدوم توزیع به کار شما میاد و توزیع مورد علاقه شما چیه؟ حتما نظرات خودتون رو داخل کامنت با من به اشتراک بذارید تا من و دیگران بتوانیم از تجربه های شما استفاده کنیم.